FORGOT YOUR DETAILS?

Orientacijski park

V gozdu, tik pod vrhom Vitranca, je med vejami slišati šelestenje vetra. Če boste dobro prisluhnili, boste slišali, da veter pripoveduje prav posebno zgodbo.

Da bi lahko bili del zgodbe, sledite namigom, ki vas čakajo na poti. Le ostro oko in odprto srce pa kanček domišljije vas bodo pripeljali do junakov, o katerih ste brali v vsem dobro znanih knjigah.

Kekec in njegova druščina so se vam dobro skrili. Zakaj? Zato, ker želijo obuditi vaš raziskovalni duh in preveriti, koliko junaka se skriva v vas. Se boste ustrašili nenadnega piša vetra izpod strmih gora? Vas bo igra sončnih žarkov med krošnjami dreves prepričala, da sledite svojim občutkom? Kaj pa, če izza grmovja skoči preplašen zajec?

Vsega tega in še več ste lahko deležni na poti, ki kliče po dogodivščinah. Verjamemo, da bodo pogumna srca naših najmlajših obiskovalcev bila hitreje in da jim bo želja po doseganju novih podvigov dala krila. Kaj pa starši? Vas je dovolj v hlačah, da se jim pridružite ali vas je preveč strah srečanja z Bedancem in Pehto?

Mi vas izzivamo – dovolite otroku v sebi, da za trenutek pozabi na svet odraslih, svet skrbi. Stopite spet v čevlje, ki ste jih z lahkoto obuli nekoč, davno. In ugotovili boste, da je potrebno čisto malo, da vam zelena kulisa čarobnega gozda pod Vitrancem povrne nasmeh…

Tematsko-orientacijski park predstavlja aktiven in nekoliko drugačen pristop k obogatitvi rekreativne ponudbe.
Namenjen je otrokom, družinam ter ostalim obiskovalcem v kontekstu zanimivega spoznavanja naravne in kulturne dediščine kraja, animacije in rekreacije v naravnem okolju.

Park ima pet tematskih točk. Na vsaki točki je predstavljen eden izmed junakov Vandotove zgodbe: Kekec, Bedanc, Mojca, Pehta in Rožle. Naloga obiskovalcev je iz izhodišča pri Bedančevem domu poiskati vseh pet Kekčevih junakov, se na vsaki točki žigosati in vrniti nazaj na izhodišče.

Ob Bedančevem domu se ob zaključku lahko posladkate s sladoledom ali osvežilnim napitkom, skuhati znamo tudi odlično kavo!

Park je obiskovalcem na voljo brezplačno.

TOP